Passagiers

Voor een reis naar Engeland hebt u geldige identiteitspapieren nodig. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is voldoende voor staatsburgers van de Europese Unie. Reizigers afkomstig uit landen buiten de Europese Unie moeten informatie vragen bij de Ambassade van Groot-Brittannië.

Voor de kinderen
- Het is per wet verplicht dat minderjarigen, in het bezit zijn van hun eigen geldige persoonlijke identiteitspapieren.Ze mogen niet meer vermeld worden op het paspoort van de ouders, een document dat bewijst dat de begeleider wel de ouder is (bijvoorbeeld huwelijksboekje of geboorteakte) kan door de autoriteiten worden geëist.
- Voor minderjarigen, reisend zonder de ouders dienen in het bezit te zijn van een autorisatie voor het verlaten van het land.
Kinderen jonger dan 16 jaar zijn verplicht vergezeld te zijn van een meerderjarige. Kinderen van 16 tot 17 jaar, mogen reizen zonder begeleiding indien in het bezit van een autorisatie van de ouders om het land te verlaten. (document af te halen bij uw gemeente).

Voor de auto
Als u met uw auto reist, moet u uw rijbewijs, groene kaart en kentekenbewijs bij u hebben. Als u in een huurauto rijdt, controleer dan of u volgens het huurcontract Frankrijk uit mag met de auto.