Passagiers

Uw reservatie

Hoe corrigeer ik mijn boeking?

U kunt uw boeking corrigeren door ons te e-mailen op clientservices@myferrylink.com of door ons te bellen op 0844 2482 100 vanuit het VK, of op (0033) 03 667 40401
 
indien u belt vanaf het continent. U moet uw boeking zo snel mogelijk corrigeren, om de kans dat u aanvullende kosten moet betalen zo klein mogelijk te houden. 

Hoeveel kost bellen naar MyFerryLink?

0844 2482 100 bellen kost 5p per minute van een vaste telefoon. De kosten voor het bellen van mobiele telefoons kunnen variëren. De koste voor het bellen naar 08 11 65 47 65 vanuit variërn afhankelijk van uw provider en tarief.

Worden er extra kosten verrekend voor boekingen die telefonisch worden gedaan?

Er worden geen extra kosten verrrekend voor het telefonisch boeken bij MyFerryLink. De prijzen die online en in callcentra worden aangeboden zijn hetzelfde.

Worden er extra kosten verrekend voor het betalen met een debit- of creditcard?

Er zijn geen extra kosten voor boekingen die met een credit- of debitcard worden gedaan.  

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Wij werken met een reissysteem zonder tickets.  Wanneer u reserveert, zal u daarom worden gevraagd om ofwel de bevestiging van uw boeking uit te printen ofwel uw boekingsreferentienummer te noteren.  Op de dag van uw reis zal u worden verzocht uw boekingsreferentie op te geven bij de check-in voor voertuigen van MyFerryLink. Dat is alle papieren rompslomp die u nodig hebt.

Kan ik gewoon aan de haven verschijnen en mijn boeking plaatsen?

Indien u met de eerstvolgende beschikbare vaartocht mee wilt, rijd dan rechstreeks naar de check-in van MyFerryLink en betaal uw overtocht met een credit- of debitcard. Let op dat de tarieven van de dag van vertrek aan de haven geldig zijn, prijzen die telefonisch en via internet zijn genoemd zijn niet geldig voor verkoop aan de haven. Indien u een boeking voor een andere vaartocht wilt maken, bel ons dan a.u.b. of boek direct online. 

Kan ik met mijn auto fietsen meenemen op de veerboot? Hoe boek ik deze?

Er worden geen extra kosten verrekend voor het meenemen van fietsen bovenop uw voertuig. Maar u moet ons bij het boeken van tevoren waarschuwen dat u fietsen hebt die op het dak van de auto worden vastgemaakt. Vink de box op het boekingsformulier aan om aan te geven dat u een dakdoos hebt.

Indien uw fietsen echter aan de achterkant van uw voertuig worden bevestigd, hoeft u dit niet aan te geven tijdens het boekingsproces.

 

Neemt u fietsen mee zonder auto?

Ja, fietsen moeten naar het schip worden gereden en vervolgens aan boord gebracht.
Elke boeking met fiets is bestemd voor een enkele passagier, dus moet u een afzonderlijke boeking doen voor elke fiets indien u met meerdere personen bent. 
Wanneer u rijdt op een  tandem of andere fiets die meerdere passagiers kan vervoeren, neem dan a.u.b telefonisch contact op met ons centrum om uw boeking te plaatsen. 

Welke regels gelden er voor dieren?

Dieren zijn hartelijk welkom aan boord, zolang ze maar voldoen aan het reisplan voor huisdieren.  U mag maximaal 5 huisdieren (honden, katten en fretten) per voertuig meenemen. We rekenen £ 25 per huisdier. Deze kosten worden verwerkt in uw tickets.  Geregistreerde geleidehonden mogen gratis mee. Wilt u een ticket voor uw huisdieren reserveren? Vink dan het vakje "Reizen met huisdieren, een dakkoffer of fietsen" op het reserveringsformulier aan. Selecteer vervolgens in het relevante vakje hoeveel dieren u meeneemt.

Uw reis

Vakantiedagen UK Bank

 

Vakantiedagen UK Bank 2014:
25 & 26 december.
 
Vakantiedagen UK Bank 2015:
1 januari, 3 april, 6 april, 4 & 25 mei, 31 augustus, 25 & 28 december.
 
 
 

Hoe lang vóór het vertrek moet ik inchecken?

Voertuigen moeten ten minste 30 minuten voorafgaand aan uw geplande vertrek inchecken. Iedereen die daarna pas bij de check-in arriveert kan de toestemming om aan boord te gaan worden geweigerd.  Let op dat havenveiligheids- en immigratiecontroles voroafgan aan het inchecken en dat, indien u uw vaartocht mist als gevolg van omstandigheden die buiten de macht van MyFerryLink liggen, er voor uw reservering mogelijk extra kosten worden berekend. Let op dat gehandicapte passagiers en groepen ten minste 60 minuten voorafgaand aan het geplande vertrek moeten arriveren.  Passagiers die reizen met huisdieren moeten ook extra tijd uittrekken. 

Brandstof meenemen

  • Vervoer van brandstof
Het meenemen van reserverbandstofblikken in privévoertuigen is strikt verboden.
Voertuigen die zijn omgevormd tot LPG of kampeerwagens die LPG-cilinders vervoeren worden geaccepteerd voor verscheping aan boord van onze veerboten.  Let op dat dergelijke voertuigen op het moment van de boeking moeten worden aangegeven en zijn beperkt tot één LPG-cilinder per stuk, die tijdens het varen moet worden geïsoleerd.

  • Vervoer van gas
Het vervoeren van butaan- en propaangas is beperkt tot 47kg nettogewicht per voertuig , mits enkel bedoeld voor privégebruik en gedeclareerd op het moment van boeken. Alle cilinders moeten tijden het varen worden geïsoleerd en veilig opgeborgen.

  • Vervoer van zuurstof
Passagiers kunnen reizen met tot 6 10-liter cilinders zuurstof voor uitsluitend medische doeleinden, die op het moment van boeken moeten worden aangegeven.

 

Hoe regel ik zaken voor gehandicapte leden van mijn partij?

MyFerryLink doet al het mogelijke om onderdak te bieden passagiers met een verminderde mobiliteit. Geef het aantal personen binnen uw partij aan dat assistentie nodig heeft, zodat we parkeergelegenheid in de nabijheid van een lift ikunne regelen indien er in een auto wordt gereisd. 

Verscheept u voertuigen die werken op Autogas (LPG)?

Voertuigen die zijn omgevormd tot LPG of kampeerwagens die LPG-cilinders worden geaccepteerd voor verscheping aan boord van onze veerboten. Daarnaast mogen voetuigen niet meer dan één LPG-c-ilinder en moeten ze deze tijdens de overtocht isoleren.

 

Duur van de Overtocht

De geplande oversteektijd is 90 minuten 

Kan ik reizen als passagier te voet?

MyFerryLink heeft geen voorziening om passagiers te voet mee te nemen. 

Kan ik aan boord van de veerboot geld wisselen?

Alle veerboten binnen onze vloot bieden aan boord een geldwisseldienst aan. 

Kan er aan boord belastingvrij worden gewinkeld?

Alcohol en tabak die in onze bars and restaurants worden gekocht voor consumptie aan boord zijn nog steeds belastingvrij beschikbaar. In La Boutique bieden we alcohol, tabak en geurtjes aan tegen Franse prijzen na inklaring, waarmee u tot 40% kunt besparen op prijzen voor het grote publiek in het VK. 

Kan ik reizen terwijl ik zwanger ben?

Ja, maar houd er wel rekening mee dat er geen gespecialiseerde medische diensten aan boord zijn.  

Rapideprioriteitsdienst

Ik heb de Rapide-dienst voor mijn reis gekocht, wat is de procedure & hoe snel kom ik aan boord van het schip?

Wanneer u aankomt bij de check-in van MyFerryLink, krijgt u samen met andere klanten van Rapide-dienst een speciale rijstrook toegewezen. Hierdoor worden klanten van Rapide gestimuleerd om aan boord te komen rijden zodra het inladen begint en zodanig geparkeerd dat ze als eerste weer kunnen ontschepen. 

Wat gebeurt er wanneer ik arriveer voor een eerdere of latere vaartocht wanneer ik de prioriteits service heb geboekt?

U zult uw boeking kunnen bijstellen, afhankelijk van debeschikbaarheid en andere van toepassing zijnde boekingskosten. Wij kunnen echter niet garanderen dat de Rapide-dienst nog steeds van kracht is voor de vaartocht waarnaar u overstapt.

Ik heb mijn vertrektijd opnieuw gepland, kan ik de Rapide-dienst nog steeds meenemen op mijn boeking?

Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij uw Rapide-dienst aanpassen aan uw nieuwe vaartijd.  Indien dit niet mogelijk is, zullen wij u de kosten vergoeden.

 

Wat gebeurt er als ik na afloop van de inchecktijd arriveer?

Wij doen er alles aan om uw boeking met prioriteits service in acht te nemen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit lukt indien u pas na afloop van de inchecktijd arriveert, omdat we dan waarschijnlijk zijn begonnen met het inladen van het schip.

 

Ik wil prioriteits service inkopen voor mijn reis van Calais naar Dover, maar heb ook een hond. Is dit mogelijk?

Het is mogelijk de Rapide-dienst in te kopen indien er een huisdier met u meereist; er wordt dan echter nog steeds van u verwacht dat u ten minste een uur voorafgaand aan het varen incheckt, in plaats van de gebruikelijke 30 minuten.

 

Ik wil de prioriteits service aaninkopen, maar wil naast een lift worden geparkeerd. Betekent dit dat ik als eerste aan en van boord kan gaan?

Vanwege de plaats van de liften waren we niet in staat Rapide-dienst te leveren aan klanten die naast de liften willen worden geparkeerd.

Kan ik mijn ticket en de prioriteits service op de dag van vertrek kopen?

Afhankelijk van de beschikbaarheid kan deze dienstenverkoop bij het boeken aan de Haven mee worden inbegrepen tot 40 minuten voorafgaand aan de geplande vertrektijd.

Ik heb de prioriteits service gekocht, hoe snel kan ik ontschepen nadat het schip de plaats van bestemming heeft bereikt?

Zodra het schip klaar is om auto’s te ontladen, zullen klanten van Rapide voorrang krijgen bij het ontschepen.