Passagiers

Uw reservatie

Hoe wijzig ik mijn boeking?

U kunt uw boeking wijzigen door ons te e-mailen op clientservices@myferrylink.com of door ons te bellen op 0844 2482 100 vanuit Groot-Brittannië, of op (0033) 03 667 40401 indien u belt vanaf het continent. 
 
U moet uw boeking zo snel mogelijk wijzigen, om de kans dat u aanvullende kosten moet betalen zo klein mogelijk te houden. 

Hoeveel kost bellen naar MyFerryLink?

Wanneer u 0844 2482 100 belt, betaalt u ca. € 0,10 per minuut plus de toegangskosten van uw telefonieaanbieder. Wanneer u +44 845 313 3380 belt, betaalt u ca. € 0,05 per minuut plus de toegangskosten van uw telefonieaanbieder.  Wanneer u het Franse telefoonnummer 0811 65 47 65 belt, betaalt u een variabel bedrag op basis van de tarieven van uw telefonieaanbieder.

Worden er extra kosten verrekend voor boekingen die telefonisch worden gedaan?

Er worden geen extra kosten verrekend voor het telefonisch boeken bij MyFerryLink. De tarieven die online en in de callcenters worden aangeboden zijn hetzelfde.

Worden er extra kosten verrekend voor het betalen met een debit- of creditcard?

Er zijn geen extra kosten voor boekingen die met een credit- of debitcard worden gedaan.  

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Wij werken met een reissysteem zonder tickets.  Wanneer u reserveert, zal u daarom worden gevraagd om ofwel de bevestiging van uw boeking uit te printen ofwel uw boekingsreferentienummer te noteren.  Op de dag van uw reis zal u worden verzocht uw boekingsreferentie op te geven bij de check-in voor voertuigen van MyFerryLink. Dat is alle papieren rompslomp die u nodig hebt.

Kan ik gewoon aan de haven verschijnen en daar boeken?

Indien u met de eerstvolgende beschikbare overtocht mee wilt, rijd dan rechtstreeks naar de check-in van MyFerryLink en betaal uw overtocht met een credit- of debitcard. Let op dat de tarieven van de dag van vertrek in de haven geldig zijn. Tarieven die telefonisch en via internet zijn genoemd zijn niet geldig voor verkoop in de haven. Indien u een boeking voor een andere overtocht wilt maken, bel ons dan a.u.b. of boek direct online.

Kan ik met mijn auto fietsen meenemen op de veerboot? Hoe boek ik deze?

Er worden geen extra kosten verrekend voor het meenemen van fietsen bovenop uw voertuig. Maar u moet ons bij het boeken van tevoren waarschuwen dat u fietsen hebt die op het dak van de auto worden vastgemaakt. Vink de box op het boekingsformulier aan om aan te geven dat u een dakkoffer hebt.

Indien uw fietsen echter aan de achterkant van uw voertuig worden bevestigd, hoeft u dit niet aan te geven tijdens het boekingsproces.

Neemt u fietsen mee zonder auto?

Ja, fietsen kunnen naar het schip worden gereden en vervolgens aan boord gebracht.
Elke boeking met fiets is bestemd voor een enkele passagier, dus moet u een afzonderlijke boeking maken voor elke fiets indien u met meerdere personen bent. 
Wanneer u rijdt op een tandem of andere fiets die meerdere passagiers kan vervoeren, neem dan a.u.b. telefonisch contact op met ons callcenter om uw boeking te maken. 

Welke regels gelden er voor dieren?

Dieren zijn hartelijk welkom aan boord, zolang ze maar voldoen aan het reisplan voor huisdieren.  U mag maximaal 5 huisdieren (honden, katten en fretten) per voertuig meenemen. We rekenen £ 25 per huisdier. Deze kosten worden verwerkt in uw tickets.  Geregistreerde geleidehonden mogen gratis mee. Wilt u een ticket voor uw huisdieren reserveren? Vink dan het vakje "Reizen met huisdieren, een dakkoffer of fietsen" op het reserveringsformulier aan. Selecteer vervolgens in het relevante vakje hoeveel dieren u meeneemt.

Uw reis

Vakantiedagen in Groot-Brittannië

Vakantiedagen Groot-Brittannië 2014:

25 & 26 december.

Vakantiedagen 2 Groot-Brittannië 2015:

1 januari, 3 april, 6 april, 4 & 25 mei, 31 augustus, 25 & 28 december.

Hoe lang vóór het vertrek moet ik inchecken?

Voertuigen moeten ten minste 30 minuten voorafgaand aan uw geplande vertrek inchecken. Iedereen die daarna pas bij de check-in arriveert, kan de toestemming om aan boord te gaan worden geweigerd. Let op dat in de havens de veiligheids- en immigratiecontroles aan het inchecken voorafgaan en dat, indien u uw overtocht mist als gevolg van omstandigheden die buiten de macht van MyFerryLink liggen, er voor uw hernieuwde reservering mogelijk extra kosten worden berekend. Let op dat groepen en gehandicapte passagiers ten minste 60 minuten voorafgaand aan het geplande vertrek moeten arriveren. Passagiers die reizen met huisdieren moeten ook extra tijd uittrekken.

Brandstof meenemen

  • Vervoer van brandstof
Het meenemen van reserve brandstofblikken in privévoertuigen is strikt verboden.
Voertuigen die zijn omgevormd tot LPG of kampeerwagens die LPG-cilinders vervoeren worden geaccepteerd voor verscheping aan boord van onze schepen. Let op dat dergelijke voertuigen op het moment van de boeking moeten worden aangegeven en dat er een beperking is tot één LPG-cilinder per voertuig, die tijdens het varen moet worden geïsoleerd.

  • Vervoer van gas
Het vervoeren van butaan- en propaangas is beperkt tot 47kg nettogewicht per voertuig, mits enkel bedoeld voor privégebruik en gedeclareerd op het moment van boeken. Alle cilinders moeten tijdens het varen worden geïsoleerd en veilig opgeborgen.
  • Vervoer van zuurstof
Passagiers kunnen reizen met tot 6 10-liter cilinders zuurstof voor uitsluitend medische doeleinden, die op het moment van boeken moeten worden aangegeven.

Hoe regel ik zaken voor gehandicapte personen?

MyFerryLink doet al het mogelijke passagiers met een verminderde mobiliteit bij te staan. Geef het aantal personen aan dat assistentie nodig heeft, zodat we parkeergelegenheid in de nabijheid van een lift kunnen regelen indien er in een auto wordt gereisd.

Verscheept u voertuigen die werken op Autogas (LPG)?

Voertuigen die zijn omgevormd tot LPG of kampeerwagens die LPG-cilinders worden geaccepteerd voor verscheping aan boord van onze veerboten. Daarnaast mogen voertuigen niet meer dan één LPG-cilinder vervoeren en moeten ze deze tijdens de overtocht isoleren.

Duur van de Overtocht

De overtocht duurt doorgaans 90 minuten

Kan ik reizen als voetpassagier?

MyFerryLink heeft geen voorziening om voetpassagiers mee te nemen.

Kan ik aan boord van de veerboot geld wisselen?

Alle veerboten binnen onze vloot bieden aan boord een geldwisseldienst aan. 

Kan er aan boord belastingvrij worden gewinkeld?

Alcohol en tabak die in onze bars en restaurants worden gekocht voor consumptie aan boord zijn nog steeds belastingvrij beschikbaar. In La Boutique bieden we alcohol, tabak en fijne reukwaren aan tegen Franse prijzen na inklaring, waarmee u tot 40% kunt besparen op de prijzen in Groot-Brittannië.

Kan ik reizen als ik zwanger ben?

Ja, maar houd er wel rekening mee dat er geen gespecialiseerde medische diensten aan boord zijn.

Rapideprioriteitsdienst

Ik heb de Rapide-dienst voor mijn reis gekocht, wat is de procedure & hoe snel kom ik aan boord van het schip?

Wanneer u aankomt bij de check-in van MyFerryLink, krijgt u samen met andere klanten van Rapide-dienst een speciale rijstrook toegewezen. Hierdoor kunnen klanten van Rapide prioritair aan boord rijden zodra het inladen begint, ze worden ook zodanig geparkeerd dat ze als eerste weer kunnen ontschepen.

Wat gebeurt er wanneer ik arriveer voor een eerdere of latere overtocht wanneer ik de prioriteits service heb geboekt?

U zult uw boeking kunnen aanpassen, afhankelijk van de beschikbaarheid en met mogelijk andere van toepassing zijnde reserveringskosten. Wij kunnen echter niet garanderen dat de Rapide-dienst nog steeds mogelijk is voor de nieuwe overtocht.

Ik heb mijn vertrektijd gewijzigd, kan ik de Rapide-dienst overdragen op mijn nieuwe boeking?

Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen wij uw Rapide-dienst aanpassen aan uw nieuwe vaartijd. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij u de kosten vergoeden.

Wat gebeurt er als ik na afloop van de inchecktijd arriveer?

Wij doen er alles aan om uw boeking met prioriteits service in acht te nemen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit lukt indien u pas na afloop van de inchecktijd arriveert, omdat we dan waarschijnlijk zijn begonnen met het inladen van het schip.

 

Ik wil de prioriteit service boeken voor mijn reis van Calais naar Dover, maar heb ook een hond. Is dit mogelijk?

Het is mogelijk de Rapide-dienst te boeken indien er een huisdier met u meereist; er wordt dan echter nog steeds van u verwacht dat u ten minste een uur voorafgaand aan het varen incheckt, in plaats van de gebruikelijke 30 minuten.

Ik wil de prioriteit service boeken, maar wil naast een lift worden geparkeerd. Betekent dit dat ik als eerste aan en van boord kan gaan?

Vanwege de plaats van de liften zijn we helaas niet in staat om de Rapide-dienst te leveren aan klanten die naast de liften willen geparkeerd worden.

Kan ik mijn ticket en de prioriteit service op de dag van vertrek kopen?

Afhankelijk van de beschikbaarheid kan deze service in de haven worden geboekt tot uiterlijk 40 minuten voorafgaand aan de geplande vertrektijd.

Ik heb de prioriteits service gekocht, hoe snel kan ik ontschepen nadat het schip de plaats van bestemming heeft bereikt?

Zodra het schip klaar is om auto’s te ontladen, zullen klanten van Rapide voorrang krijgen bij het ontschepen.