Passagiers

De dagen van ellenlange quarantaine zijn voorbij. Tegenwoordig mag u honden, katten en andere huisdieren meebrengen naar Groot-Brittannië, zo lang u zich aan enkele eenvoudige regels houdt. Nu kunt u pas echt met het hele gezin genieten van uw reis met My FerryLink voor maar  € … per huisdier. 

U dient uw trouwe vriendje te laten chippen en hebt een dierenpaspoort nodig met het chipnummer en de data van de vaccinaties. U dient aan deze voorwaarden te voldoen voordat uw huisdier poot op Engelse bodem zet!

Bij het inchecken gelden de volgende voorwaarden voor uw huisdier:

  • het dient te zijn gechipt (vóór de vaccinatie tegen hondsdolheid)
  • het dient een vaccinatie tegen hondsdolheid te hebben gehad
  • het dient ten minste 24 uur voor aankomst bij de incheckbalie van MyFerryLInk een vaccinatie tegen parasieten te hebben gehad. Na 48 uur is deze behandeling niet geldig meer.

U dient een recent paspoort voor uw huisdier te hebben.

Sommige van deze vereisten dient u ver van tevoren al te hebben uitgevoerd. Plant u dus alstublieft goed vooruit.

Volgens de verordening van het Europese Parlement van 26 mei 2010 mogen er maximaal 5 huisdieren per volwassene (honden, katten, fretten) van één Europese lidstaat naar de andere worden vervoerd.

Eenmaal aan boord blijft uw huisdier in uw auto terwijl u op het passagiersdek verblijft. Uiteraard mogen geleidehonden en hulphonden wel op het passagiersdek komen.

Voor mee informatie over de reisvoorwaarden voor huisdieren kunt u contact opnemen met het "Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit".

Huisdier meenemen naar Engeland