Passagiers

MyFerryLink

door Peter op 22/05/2014 - gepubliceerd in Reisgids

Neem deferry naar Engeland en maak een stop in Oxford

Als u dit jaar met de vakantie eens iets anders wilt ondernemen, raden wij u aan de autoferry naar Engelandte nemenen door de Engelse provincie naar Oxford te rijden. Oxfordshire is een prachtig heuvelachtig graafschap metmooie kleine dorpjes. Deze universiteitsstad zal u verrassen door de vele bezienswaardigheden en vrijetijdsbestedingen die er worden aangeboden.
 
Van klassieke kunst tot verschrompelde hoofden, in Oxford zijn verschillende musea, er is voor iedereen wel iets bij. De meeste museazijn gratis toegankelijk: of u nu maar 5 minuten of de hele dag de tijd hebt, bezoek eens een museum en bekijk demooie tentoongestelde objecten. Het Ashomolean-museum,dat gratis toegankelijk is, ligt tegenover het Randolphhotel,een schitterend gebouw met een verzameling schilderijen, munten, muziekinstrumenten, antiek en een tentoonstelling over Egypte die u niet mag missen. Daarnaast kunt u ook de museumwinkel en het café bezoeken.
 
In het Ashmoleanis een van de belangrijkste kunstverzamelingen ondergebracht. Ter gelegenheid van het 330-jarig bestaan van hetmuseum worden enkele van de mooiste exemplaren van werken op papier van de grootste schilders van de Westerse wereld tentoongesteld. Onder de kunstwerken treft u een groot aantal werken op papier aan van Rafaël; tekeningen van Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo, Rubens en Rembrandt, Turner, DegasenCézanneen ook vanGwendolen John en David Hockney.
 
calais dover
Het in 1965 opgerichte Modern Art Oxford daarentegen is het belangrijkste museum voor moderne en eigentijdse kunst van Zuidoost Engeland. Ook hier is de entree gratis en is er een café en een museumwinkel.
 
Het Oxford University Museum of Natural History herbergt wetenschappelijke collecties op het gebied van zoölogie, entomologie evenals geologische, paleontologische en mineralogische objecten die tijdens de afgelopen driehonderd jaarzijn vergaard.
 
Daarnaast is er in Oxford een theater, met veel verschillende over het hele jaar verspreid, zijn er bioscopen en concerthallen: de bekendste is de O2 Academy. Natuurlijk kunt u er ook winkelen!
 
Er wordt ook een grote keuze aan activiteiten voor kinderen aangeboden.
 
Iederezondagvan 14 tot 16 uur (met uitzondering van 1e paasdag) organiseren hetmuseum Pitt Riversen Oxford University Museum of Natural Historyactiviteiten met de rugzak, sorteerspelen, raadsels en karretjes. De entree is gratis.
 
In de hortus botanicus van Oxford kuntutussen maart en oktober ‘Big Botanic’rugzakken lenen, die in samenwerking met een lokale basisschool zijn samengesteld. Doe de activiteiten die erin worden aangebodenen creëer een wereld van ontdekking en onderzoek waarin u meer leert over plantenkassen en tuinen. De rugzakken bevatten activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden waarmee u en uw kinderen veel nieuwe dingen kunnen leren tijdens uw bezoek aande hortus botanicus.
 
Er is een bijna dagelijks geopende ijsbaan en een sinds kort gerenoveerd verwarmd binnenbad,dat het hele jaar geopend is. Er is een bassin waarin u baantjes kunt zwemmen of lekker kunt poedelen en een afzonderlijk kikkerbadje. Verder is er voor kinderen onder de 5 jaar een opblaaskasteel dat in de zomer van 9.30 tot 11.30 uur geopend is.
 
Het is ook de moeite waard door Oxfordshirete rijden en bijvoorbeeld BlenheimPalacete bezichtigen: hier is Winston Churchill geboren. Het ligt in een leuk klein dorpje dat Woodstock heet op slechts 15 minuten rijden van de stad. Hier vindt u ook de PleasureGardenstuinen met een café, het vlinderhuis, het doolhof van Marlborough (het op een na grootste ter wereld), een gigantisch schaak- en damspel, een speeltuin en u kunt er een reis maken in een door een diesellocomotief getrokken trein.
 
Op slechts 30 minuten rijden van Oxford kunnen kinderen in het Wildlife Park dieren bekijken en zich vermaken in de tuinen van de GardensCotswold in Burford. U kunt verder de trein nemen van de spoorlijn Narrow-Gauge, in de speeltuin spelen of overdrukken maken (met een messingplaat).
 
Er zijn zoveel dingen te doen dat u helemaal niet weet waarmee u moet beginnen. Maar wij raden u aan eerst naar de haven van Calais te rijden en de ferry over het Nauw van Calais naar Dover te nemen. U komt vast nog een keer terug: boek daarom vast een volgende overtocht naar Engeland voor later in het jaar!