Passagiers

MyFerryLink

door Peter op 23/06/2014 - gepubliceerd in Reisgids

  De culturele renaissance van Thanet gaat ver en is zelfs merkbaar in het onmisbare eten en drinken. Deze hoek van Kent, geweldig geschikt voor als u wilt gourmetten, kenmerkt zich door de vele producten, lokale markten en prijswinnende eettenten.

  U vindt hier een verleidelijke keuze aan onafhankelijke eetgelegenheden én favoriete restaurantketens.  Of u nu fish and chips wilt eten langs de kust, wilt dineren langs het water, uit eten gaat in de havenrestaurants of landelijke gastropubs of kiest voor een klassieke ijssalon of cool café: u vindt altijd iets naar wens!
 
   In Margate vindt u het bekroonde The Ambrette. Dit restaurant staat in de lijst met toprestaurants van The Times en biedt vleesliefhebbers een heerlijke hedendaagse variant op de Indiase keuken. De ijssalons Morrelli’s en Chiappinis in Broadstairs dateren uit de jaren '50 en zijn bomvol klassieke smaken.
 
calais dover
 
  En waar u ook bent: u vindt overal lokale producten. Quex Park Estates verwerkt lokaal geteelde aardappels en lokale Quex-oliën in haar Kent Crisps. The Ramsgate Brewery in Gadds is gespecialiseerd in prijswinnende verse fusten en flesbieren, variërend van de Black Pearl Oyster Stout tot de Seasider Amber Ale.
 
  In Quex Barn kunt u de smaken van Thanet proeven. U vindt hier een slagerij, broodjeszaak en viskraam én een befaamd restaurant. De Farmers Market van Cliftonville biedt u een prachtige mix van lokale voedingsmiddelen én geweldig uitzicht over de kliffen. En wat dacht u van een bezoekje aan de boerenmarkt van Thanet?
 
  Vergeet ook niet te reserveren voor het Broadstairs Food Festival dat in oktober plaatsvindt. Tijdens dit drie dagen durende evenement kunt u kennismaken met de beste gerechten, kazen en broden van Thanet. Spoel ze weg met heerlijke Kentse wijnen, ciders en ales. Rond Pasen vindt in Margate het Thanet Beer Festival plaats. Tijdens dit evenement ontdekt u hoe de beste Kentse hop wordt verwerkt tot een onweerstaanbare selectie perendranken, bitters en ales.