Passagiers

 Tijd over in Dover?

 
Soms komen onze passagiers iets eerder aan in de haven van Dover dan ze hadden gepland. Daardoor hebben ze dan nog wat tijd over voor ze naar Calais overvaren. Vaak wordt dan de vraag gesteld: zullen we nog even Dover in gaan?
Dat is zeker mogelijk: volgens ons is er genoeg te bekijken als u nog even de tijd hebt voor u zich moet inchecken op de veerboot naar Frankrijk. Dover is een historische havenstad die een cruciale rol speelde in de geschiedenis van Groot-Brittannië. We doen u daarom graag wat suggesties aan de hand voor locaties die u kunt bezoeken wanneer u tijd over hebt.
 
Cheap ferry
De witte kliffen van Dover
 
Kunt u zich een beroemdere uitgestrekte kustlijn in de wereld voorstellen? De witte kliffen van Dover werden onsterfelijk door de klassieke oorlogshit van Dame Vera Lynn en zijn nu wereldwijd iconisch als fysiek symbool van de Britse geschiedenis als eilandstaat. Bezoekers die over de toppen van de kliffen lopen, ervaren een adembenemend zicht op het Engelse Kanaal, op de haven van Dover en op de Franse kust.
 
U kunt de witte kliffen het best verkennen vanuit het National Trust-bezoekerscentrum bij Langdon Cliffs, boven Dover. In het bezoekerscentrum leert u meer over de regio, kunt u meer informatie over wandelingen over de kliffen verkrijgen en kunt u heerlijk eten.
 
Langdon Cliffs, Upper Road, Dover, CT16 1HJ. Telefoonnummer: 01304 202756
 
Dover Castle
 
Het kasteel van Dover bevindt zich op een spectaculaire locatie bovenop de witte kliffen van Dover. Het kasteel bewaakte de Britse kust eeuwenlang tegen aanvallen. Het kasteel ontstond in de IJzertijd en werd tot in de Koude Oorlog gebruikt als commandocentrum. Er zijn dus maar weinig kastelen die zo'n lange staat van dienst hebben als het Dover Castle. In 1160 startte Henry II met het bouwen van het stenen kasteel. Vervolgens werd het kasteel tot 1958 zonder onderbreking bemand.
 
Het kasteel beleefde in het voorjaar van 1940 spannende tijden toen Operatie Dynamo, de evacuatie van de troepen vanaf de stranden in Duinkerken, in de geheime tunnels, diep in de kalkkliffen onder het fort, werd uitgedacht. Viceadmiraal Bertram Ramsay redde in slechts 10 dagen 338.000 manschappen uit handen van de Duitsers die al tot de Franse kust waren doorgebroken.
 
Bezoek de website van het Dover Castle  voor meer informatie over de prijzen, evenementen en bezoektijden.
 
Castle Hill, Dover, CT16 1HU. Telefoonnummer: 01304 211067
 
Dover Calais Ferries
 Dover Museum
 
Tijdens een bezoek aan het Dover Museum leert u alles over de geschiedenis van deze belangrijke stad die vandaag de dag voor toeristen vanaf het Engelse Kanaal slechts een toegangspoort tot Engeland vormt. Dover is in de geschiedenis een stad in de frontlinie gebleken. Het museum gaat hier uitgebreid op in.
 
Het topstuk van het museum, dat zich op het centrale marktplein bevindt, is zonder meer de boot uit het Bronzen tijdperk. Deze boot werd tijdens bouwwerkzaamheden in 1992 diep onder de fundamenten van de stad aangetroffen. De boot, die een doorsnede heeft van 9,5 meter, is volgens schattingen zo'n 3500 jaar oud. Inmiddels wordt de boot geconserveerd in een vitrine met klimaatregeling.
 
Market Square, Dover, CT16 1PB. Telefoonnummer: 01304 201066

Crabble Corn Mill
 
Crabble Corn Mill is één van de meest volledige, werkende Georgische watermolens in Europa. De molen bevindt zich bij de rivier Dour in River en vormt een werkend museum. In de molen ontbreken een café en bar niet.
 
Lower Road, River, CT17 0UY. Telefoonnummer: 01304 823292
 
Nationaal monument voor de gevallenen 
 
Dit monument bevindt zich bij Capel-le-Ferne, net buiten Dover, en is opgericht ter herinnering aan zij die hun leven riskeerden tijdens de Slag om Engeland, een luchtslag die boven Kent werd gestreden. De Christopher Foxley-Norris Memorial Wall bevat de namen van hen die deelnamen aan de oorlog. Ter herinnering aan de slag zijn er tevens replica's van Spitfire- en Hurricane-gevechtsvliegtuigen opgesteld.
 
New Dover Rd, Capel le Ferne, CT18 7JJ.
 
Calais Dover