Passagiers

 Gids voor een bezoek aan Canterbury

Canterbury is één van de kleinste steden van Engeland. Niettemin staat de stad bol van de geschiedenis. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen uit alle windstreken van de wereld Canterbury om over de geplaveide straten te lopen. Canterbury bevindt zich in East Kent, niet ver van de haven van Dover. Daardoor is de stad uiterst geschikt voor een dagtocht of voor een korte stop voor reizigers van het Europese vasteland die een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk brengen.
 
Cheap ferry
 
Geschiedenis van Canterbury
 
De streek rondom Canterbury wordt al sinds mensenheugenis bewoon. Toch duurde het tot de eerste eeuw na Christus voor de Romeinen begonnen aan de bouw van de stad die we vandaag de dag nog kennen: zij tekenden de straten uit en bouwden openbare gebouwen. In de 5de eeuw lieten de Romeinen het toenmalige stadje in vervallen staat achter. Dit duurde tot Paus Gregorius de Grote in 597 Augustinus naar het eiland stuurde om de inwoners van Engeland tot het christendom te bekeren. Na de bekering werd Canterbury gekozen tot het centrum van de nieuwe godsdienst. Later werden een abdij en een kathedraal gebouwd, waarna Augustinus de eerste Aartsbisschop van Canterbury werd.
 
Eeuwen van groeiende handel en relatieve vrede volgden, afgewisseld door invallen van de Denen. Nadat de Noormannen de stad in 1066 overwonnen, werd dicht bij de oude Romeinse muur een kasteel gebouwd. Dit kasteel werd later opnieuw opgebouwd uit steen. De moord op Aartsbisschop Thomas Becket, in 1170 in de kathedraal, leidde ertoe dat Canterbury een toevluchtsoord voor pelgrims uit de gehele christelijke wereld werd. Hun pelgrimage werd onsterfelijk door de verhalen van Chaucer, The Canterbury Tales.
 
In 1448 ontving de stad stadsrechten en in de 17de eeuw was de bevolking gegroeid tot 5000 personen. Onder hen bevonden zich veel Franssprekende Protestanten, Hugenoten, die de vervolging en oorlogen in Europa ontvlucht waren. In 1830 werd de Canterbury and Whitstable Railway geopend. Deze spoorlijn wordt vandaag de dag beschouwd als één van de eerste ter wereld.
 
Na de bombardementen op Duitse steden, in de Tweede Wereldoorlog, werd Canterbury belaagd door de Luftwaffe, die vergeldingsaanvallen op de Engelse bevolking uitvoerde. Deze aanvallen, nu bekend als de Baedeker-aanvallen, waren gericht op Engelse steden die in strategisch opzicht niet van belang waren maar die wel historische waarde hadden. Hierdoor werd Canterbury aanzienlijk vernield. De kathedraal overleefde de strijd echter. Tijdens de wederopbouw werd een groot deel van het stadscentrum opnieuw ingericht. Gelukkig is veel van het historische karakter en een aanzienlijk deel van de oude architectuur van Canterbury bewaard gebleven.
 
Calais Dover
 
Vijf dingen die u kunt doen in Canterbury
 
Bent u van plan om Canterbury te verkennen? Ontdek dan de 'must see'-attracties die geen enkele bezoeker mag missen. We zetten vijf zaken op een rijtje voor uw bezoek aan deze historische Engelse stad. Natuurlijk ontbreekt ook de plattegrond niet, zodat u weet hoe u de toeristische trekpleisters bereikt.
 
Canterbury Cathedral
 
De Canterbury Cathedral torent hoog boven het centrum uit. De kathedraal is de moederkerk van de wereldwijde Anglicaanse gemeenschap, de stoel van de Aartsbisschop van Canterbury én onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De deken van Canterbury, de zeer eerwaarde Robert Willis, beschrijft de kathedraal als 'het huis van een gemeenschap die zich inzet om van de kathedraal een thuis, een mooie en gewijde omgeving te maken'. Bezoekers van de kathedraal kunnen in dit gebouw, dat tot de oudste christelijke locaties behoort, rondleidingen volgen en gebruik maken van audiorondleidingen. Vergeet niet vooraf te controleren of er een evenement is waardoor de kathedraal gesloten is.
 
 11 The Precincts, Canterbury, CT1 2EH
 
The Canterbury Tales
 
Doe een stap terug in de tijd in één van de populairste attracties van de stad en ervaar het uitzicht, de geluiden en de geuren van de middeleeuwen in de levensechte versie van Chaucers Canterbury Tales. De reis begint in de Tabard Inn in Londen, waar u zich voegt bij een vrolijke groep pelgrims die te voet naar Canterbury reist. Voor u eindelijk in Canterbury bij de schrijn van Aartsbisschop Thomas Becket aankomt, hoort u talloze verhalen.
 
St Margaret's Street, Canterbury, CT1 2TG
 
Beaney House of Art and Knowledge
 
Het Beaney is een kunstmuseum en bibliotheek, gevestigd in het hart van Canterbury. Het museum opende in september 2012 zijn deuren voor het publiek nadat een restauratieproject met een totaal kostenplaatje van £14 miljoen was uitgevoerd. Het indrukwekkende Tudor Revival-gebouw huisvest tentoonstellingen en een nieuwe bibliotheek. Ook vindt u er tal van interactieve gelegenheden voor mensen van alle leeftijden. Het gebouw dankt zijn naam aan weldoener Dr. James George Beaney die na zijn dood in 1891 een aanzienlijk geldbedrag aan de stad Canterbury naliet.
 
 18 High Street, Canterbury, CT1 2RA
 
Canterbury Historic River Tours
 
Een vaartocht over de rivier Stour per punter vormt al jarenlang een toeristisch hoogtepunt in Canterbury. U bent niet alleen even van de massa verwijderd maar ziet bovendien de geschiedenis en architectuur van de stad vanuit een nieuw perspectief. Het personeel van Canterbury Historic River Tours fungeert als uw kapitein en gids. Geniet van de lichtvoetige en entertainende verhalen achter de gevels en monumenten.
 
The Kings Bridge, Canterbury, CT1 2AT
 
Howletts Wild Animal Park
 
Howletts Wild Animal Park bevindt zich net buiten Canterbury. U vindt hier ruim 35 hectare aan oude parklandschappen én talloze exotische dieren. Howletts - en haar zusterpark Port Lympne bij Ashford - is toonaangevend als het gaat om het behouden, telen en opnieuw uitzetten van zeldzame en bedreigde diersoorten. Een bezoek aan dit park biedt u de kans om oog in oog te staan met dieren zoals grote katten, olifanten en gorilla's.
 
Bekesbourne, bij Canterbury, CT4 5EL
 
ferry to Frnce
 
De reis
 
Canterbury bevindt zich in het Engelse graafschap Kent. De stad is minder dan 32 kilometer van de haven van Dover verwijderd. De reis naar Canterbury is heel eenvoudig: neem de veerboot van Calais naar Dover en u rijdt in circa 30 minuten naar de stad.
My FerryLink verzorgt elke dag tot 16 overtochten tussen Dover en Calais. U kunt uw overtocht al reserveren vanaf £ 19 per enkele reis. Kijk daarvoor op onze reserveringspagina op de website of bel 0844 2482 100.
 
Overige informatie
 
Wilt u meer informatie over Canterbury, de activiteiten en de accommodaties? Kijk dan op de website 'Visit Canterbury'.