Passagiers

MyFerryLink, het nieuwe bedrijf op de route tussen Dover en Calais, is op 20 augustus met zijn werkzaamheden begonnen. 
 
Onder de Franse vlag zullen de twee zusterschepen de M.V. Rodin en M.V. Berlioz 8 retourovertochten per dag aanbieden voor auto’s en vracht. Een derde schip, M.V. Nord Pas de Calais, zal zich in de herfst bij de vloot aansluiten na een grondige opknapbeurt. 
 
MyFerryLink zal profiteren van de motivatie en expertise van voormalig personeel van SeaFrance staff, die nu de extra stimulans hebben om partners te zijn in het bedrijf dat met de veerboten werkt. De organisation, het bemanningssysteem en de werkpraktijken zijn omgevormd, waarbij klantenservice, betrouwbaarheid en stiptheid nu bovenaan de agenda staan. 
 
Jean Michel Giguet, de CEO, benadrukt wat een uitdaging het opbouwen van een plaatselijjke nieuwe clientèle vormt. “We moeten onze klanten op de eerste plaats stellen, om de populariteit en het marktaandeel die deze schepen in het verleden hadden te herwinnen”, zei hij. “Het model aandeelhouder-werknemer dat we hebben geadopteerd is een sterke drijfveer om een warm welkom en een onberispelijke service aan te bieden.”
 
Robin Wilkins, Directeur van MyFerryLink UK, zegt dat het nieuwe bedrijf zich zal onderscheiden. “Onze unieke combinatie van kwaliteitsschepen, een Franse omgeving en een faire onderhandelingshouding naar klanten zal een sterk voorstel zijn. MyFerryLink zal fris, jong en eigentijds aanvoelen, met twee identieke schepen om een consistente klantenervaring te garanderen.”
 

Het nieuwe bedrijf heeft tot dusver 320 banen gecreëerd in Calais en 47 in het VK. Naarmate het bedirjf groeit zullen er in het VK nog eens 30 banen bijkomen.